Herkese Merhaba!
Bugün size yapımı çok kolay aynı zamanda tadı harika bir tatlı tarifi vereceğim.
Malzemeler
Karamelize sos için;
1.5 su bardağı şeker
2 su bardağı su
Diğer Malzemeler;
1 paket etimek
Puding
Krem Şanti
Süt
Ve üzerini süslemek için süs
Yapılışı
İlk önce karamelize sosun yapımıyla başlıyoruz.
Bir tencerenin içine 1.5 su bardağı şekeri döküyoruz.Ve şekerin erimesini bekliyoruz.Şeker erirken kahverengi oluyor.
Şeker tamamen eridikten sonra suyumuzu döküyoruz.Sakın sıcak su dökmeyin yoksa topak topak olur.
Suyu döktükten sonra 5 dk kaynatıyoruz.
Ve 10 dk soğumaya bırakıyoruz.
Bu sırada etimeklerimizi bir tepsiye diziyoruz.
Sosumuzu etimeklerimizin üzerine döküyoruz.Hiç kuru yer kalmayacak şekilde.
Sonra pudingimizi yapıyoruz ve pudingimiz biraz soğuduktan sonra etimeklerimizin üzerine döküyoruz.
Krem şantimizi yapıp döküyoruz.
Üstünü süslüyoruz.
Daha sonra buz dolabına koyuyoruz.
2-3 saat sonra yenmeye hazır oluyor.
AFİYET OLSUN!
Eğer pişirseniz bana snapchatten instgramdan ya da mail yoluyla fotoğraf göndermeyi unutmayın.
Hiç yorum yok: